Els RedSticks cauen en la final del Preolímpic amb els deures fets

La selecció espanyola masculina ha perdut la final del preolímpic disputat a València, davant Bèlgica (2-3), en un partit molt igualat. El matx s’ha pogut decantar cap a qualsevol dels dos bándols i s’ha acabat decidint en uns últims minuts molt emocionants. Tot i així, balanç positiu per al conjunt de Max Caldas, que ha complert amb l’objectiu, assegurant-se una plaça en els propers Jocs Olímpics de París.

Després de dos primers quarts igualats i sense gols, la selecció belga ha estat la primera en marcar, gràcies a una llarga acció de penal córner culminada per Tom Boon. Els RedSticks, recolzats per l’afició local, han desplegat el seu millor joc i l’1 a 1 ha acabat arribant a finals del 3r quart, gràcies a un revés del terrassenc Xavi Gispert que s’ha colat per sota les cames del porter.

Amb el resultat igualat, Espanya ha afrontat l’últim tram de partit amb molta ambició i ha disposat de diverses ocasions per posar-se per davant en el marcador. No obstant, a falta de tres minuts, ha estat Bèlgica qui ha anotat el 1 a 2. El cop semblava definitiu, però els Red Sticks no s’han rendit i, després d’una gran acció col·lectiva, el també terrassenc Pepe Cunill ha empatat de nou a falta de dos minuts per al final. L’emoció d’aquest minuts bojos no s’ha acabat aquí i Bèlgica, en la jugada següent, ha establert el 2 a 3 definitiu amb un penal córner que ha acabat rematant Onana, donant així el títol al combinat belga. Al final, Espanya s’ha hagut de conformar amb la segona plaça, mentre que Irlanda ha estat tercera i ha obtingut també el bitllet per als Jocs d’aquest proper estiu.

Pepe Cunill Redsticks Final Preolímpic

El terrassenc Pepe Cunill, celebrant l’empat a 2 en els últims minuts. | Font imatge: RFEH