Els RedSticks es classifiquen per als quarts de final de la Copa del Món

La selecció espanyola masculina d’hoquei herba, amb vuit terrassencs, jugarà aquest dimarts (12.00h) contra Austràlia per un lloc en les semifinals de la Copa del Món de l’Índia. I és gràcies al seu triomf d’aquest diumenge contra Malàisia en la ronda de vuitens de final, després d’empatar a 2 i resoldre el partit als shoot-outs. El porter Mario Garín, que ha sortit expressament per aturar aquestes jugades, ha estat decisiu. La novetat en la convocatòria ha estat la inclusió del reserva egarenc Pere Amat, per la indisposició de César Curiel.

Com s’esperava el partit ha estat mot igualat i s’ha arribat al descans amb empat a 0. Però als cinc minuts de la represa un error defensiu dels RedSticks ha permès Faizal Saari fer l’1 a 0. Però Espanya ha reaccionat abans d’acabar aquest tercer quart. Primer el terrassenc Marc Miralles ha convertit un stroke per tornar l’equilibri i posteriorment una gran jugada d’Amat, que ha guanyat la línia de fons, ha permès centrar i arribar l’1 a 2 mitjançant el també egarenc Xavi Gispert. Malàisia, però, ha empatat amb una jugada molt embolicada dins l’àrea i ha portat el partit als shoot-outs.

El seleccionador Max Caldas ha tret Mario Garín en el lloc de Rafi. La primera tanda ha acabat amb empat a 3, amb gols dels egarencs Miralles, Gispert i Jordi Bonastre. A la mort sobtada Miralles ha tornar a marcar, mentre que Garín ha aturat l’últim llançament. Tocarà Austràlia, una de les grans potències mundials, als quarts de final.