Els RedSticks perden l’opció a lluitar per les medalles olímpiques en caure contra Bèlgica

La selecció espanyola masculina d’hoquei herba ha perdut aquest diumenge l’opció de lluitar per les medalles olímpiques després de caure contra Bèlgica, per 3 a 1, als quarts de final de la competició.

Els RedSticks arribaven a aquest partit amb l’autoestima alta per l’empat in extremis contra Austràlia, però malgrat això han estat superats pel conjunt belga, actual plata olímpica i campiona mundial i europea.

El primer quart del partit ha arrencat amb alguna ocasió de gol per ambdós equips, però l’estrena del marcador no ha arribat fins al segon quart quan, després que Quico Cortés aturés un llançament de penal córner de Bèlgica, Espanya marcava el primer gol amb David Alegre. Terminava així el segon quart, per tant, amb l’avantatge dels RedSticks gràcies també a una molt bona defensa i destacant que el conjunt belga no ha aprofitat les 4 ocasions de penal córner que ha tingut.

Després del descans arrencava el tercer quart amb un gol de penal córner anul·lat a Espanya i, al minut 38, Bèlgica aconseguia empatar gràcies al gol de Hendrickx. Era la cinquena ocasió que el conjunt belga tenia per fer gol de penal córner i, aquesta vegada, no la va desaprofitar. Després d’algunes altres ocasions, Tom Boon, aconseguia avançar Bèlgica al marcador fent el segon gol acabant a 2 a 1 el tercer quart.

Espanya, per la seva banda, tot i seguir generant ocasions de gol i mantenint una bona defensa durant tot el partit, no aconseguia marcar el segon gol per empatar. Fins que Hendrickx feia gol i situava a la selecció belga amb una superioritat de 3 a 1, arribant amb aquest marcador fins al final del partit.

La selecció espanyola masculina d’hoquei herba suma així un nou diploma olímpic, però s’acomiada de l’opció d’aconseguir medalla en aquests jocs. Bèlgica disputarà les semifinals amb el guanyador del partit entre Gran Bretanya i la Índia.