Els Reis de l’Orient estrenaran tres carrosses elaborades per l’Escola Municipal d’Art i Disseny

Terrassa es prepara per viure altra vegada una de les nits més màgiques de l’any. Tant els tres Reis d’Orient com el seu emissari, el patge Xiu-Xiu, no faltaran a la cita per tal que el matí del 6 de gener tots els infants es despertin amb una gran il·lusió.

Aquest dimarts s’ha presentat a la Masia Freixa el format de la Cavalcada d’enguany, que comptarà amb 3 noves carrosses per transportar a Ses Majestats. Són fruit d’un acord amb l’Escola Municipal d’Art i Disseny, sota la direcció de l’escenògraf Sebastià Brosa.

A part de les 3 carrosses renovades, n’hi haurà 11 més per completar la comitiva. En total repartiran unes 10 tones de caramels durant un recorregut que començarà a les 6h de la tarda i finalitzarà a quarts de 9h. L’altra novetat serà l’emplaçament de l’escenari per rebre els Reis al final de la Cavalcada, que s’ubicarà a la zona del Mercat de la Independència enlloc de davant l’Ajuntament.

A la desfilada, organitzada pel CC El Social, hi participaran mig miler de persones, 200 de les quals han estat escollides per sorteig. També hi hauran 12 grups musicals per ambientar la festa, amb un total de 160 components. Tot plegat coordinat per un equip format per més de 450 voluntaris.

Per la seva part, el patge Xiu-Xiu arribarà per Sant Esteve -és a dir, el proper dilluns- i vindrà, un cop més, en tren. A les 6h de la tarda serà rebut per l’alcalde a l’estació del Nord abans d’iniciar un recorregut que finalitzarà amb el pregó al Raval de Montserrat. Allà començarà la recollida de cartes adreçades a Ses Majestats.

Durant els dies posteriors, el patge realitzarà un seguit de visites a diferents equipaments, casals i centres cívics de la ciutat. Una de les últimes oportunitats perquè els infants entreguin les cartes amb els seus desitjos de Reis serà durant el matí del 4 de gener a la plaça de la Farinera, amb el ja tradicional programa realitzat per Canal Terrassa.

La feina del patge finalitzarà el 5 de gener, el mateix dia que arribaran en helicòpter Melcior, Gaspar i Baltasar. Aterraran al parc de les Nacions Unides abans de celebrar una Cavalcada que també es podrà seguir en directe per la televisió municipal.