Els Reis d’Orient visitaran 7 escoles el 5 de gener per saludar els nens i nenes de Terrassa

Ses Majestats, Els Reis d’Orient, arribaran puntualment a Terrassa el proper dimarts 5 de gener. Amb l’objectiu que tots els nens i nenes de la ciutat puguin saludar-los, l’Ajuntament  i El Social, entitat organitzadora d’aquesta arribada , han preparat actes de benvinguda a tots els districtes de la ciutat. Així, entre les 16 i les 20 h del dia 5 de gener, es duran a terme aquestes recepcions a l’Escola Lanaspa, al Districte 1; a l’ Escola Agustí Bartra, al Districte 2; a l’Escola Auró, al Districte 3; a l’Escola El Vallès, al Districte 4; a l’Escola Enxaneta, al Districte 5; a l’Escola Sant Llorenç del Munt, al Districte 6; i a l’Escola Josep Ventalló i Vintró, al Districte 7.

Les activitats s’han previst als patis de les escoles, ja que disposen d’espais a l’aire lliure amb facilitat per habilitar accessos d’entrada i sortida, diferenciats i perfectament delimitats, que permetrà a les persones assistents poder veure els Reis d’Orient complint amb totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries. Així, s’habilitaran recorreguts pels patis de les escoles, per a que els infants puguin saludar Ses Majestats, mentre segueixen l’itinerari indicat de la manera més àgil i lleugera possible.

Per a aquests actes, s’han previst diferents franges horàries a cada una de les escoles per facilitar que els infants puguin veure els reis de forma esglaonada i organitzada. D’aquesta forma, es faran entrades cada mitja hora, amb una primera entrada a les 16 h i una darrera a les 20 h. La capacitat de cada torn serà de 250 persones. Aquesta organització permetrà superar les 2.000 visites per escola i les 15.000 en el conjunt dels 7 districtes de la ciutat.

Per assistir a qualsevol de les escoles per veure els Reis d’Orient, s’haurà de reservar plaça prèviament a través de la pàgina web terrassa.cat/reis, que s’activarà el proper dilluns, escollint l’escola, la franja horària en la que es realitzarà la visita i el nombre de persones (amb un màxim de 4 ), que assistiran a l’acte. En cas que el grup familiar sigui de més de 4 persones, es recomana fer dues peticions separades al mateix torn. També s’aconsella, en el moment de fer la reserva, limitar el nombre de persones adultes i prioritzar els infants, recordant de manera destacada que es realitzin les peticions per grup familiar de convivència habitual o grup bombolla.

Per agilitzar les entrades i sortides es disposarà d’informadors i informadores als accessos dels diferents centres escolars i un ampli equip de persones voluntàries. Aquests els formarà personal d’El Social, de l’Ajuntament de Terrassa, un dispositiu especial de Creu Roja, personal de seguretat distribuït per les diferents escoles que vetllaran per el bon funcionament de l’activitat, així com la Policia Municipal de Terrassa.

Per poder accedir a qualsevol dels set actes de benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient, caldrà acreditar la reserva prèvia al personal encarregat del control d’entrada, amb l’entrada impresa o a través del telèfon mòbil; l’ús de mascareta serà obligatori per a les persones majors de 6 anys; caldrà mantenir sempre la distància de seguretat amb la resta d’assistents; i seguir en tot moment les indicacions del personal de la organització. Per aquelles unitats familiars amb membres amb capacitats diverses, un cop arribin al centre escolar es podran posar en contacte amb els voluntaris disposats al lloc, que els facilitaran l’accés durant el seu torn. L’evolució de la situació sanitària i les indicacions de la Generalitat de Catalunya marcaran la celebració d’aquests actes de benvinguda als Reis a la ciutat.

Posteriorment a la celebració dels actes de benvinguda als diferents districtes, s’emetrà per Canal Terrassa, a les 21 h, la recepció oficial per part de l’alcalde, Jordi Ballart, acompanyat dels portaveus municipals a Ses Majestats. En aquest acte, l’alcalde donarà la benvinguda oficial a la ciutat a Ses Majestats i els Reis adreçaran unes paraules a tots els infants de la ciutat a través de la televisió.

Durant el dia 5, tots els infants de la ciutat que els seus pares, mares o tutors legals ho hagin sol·licitat, rebran l’enllaç per descarregar-se el vídeo personalitzat de la campanya Ganes de Reis. El termini per demanar aquest video personalitzat finalitza el dia 25 de desembre. Fins avui, s’han rebut més de 9 mil peticions úniques, amb més de 1.400 noms diferents de nens i nenes de la ciutat.