Els rescats a La Mola baixen un 90%

Ja s’estan notant millores al cim de La Mola. Cinc mesos i mig després del tancament del restaurant, l’entorn de la muntanya mostra una altra imatge. Ho diu la Diputació de Barcelona, que assegura que l’afluència ha baixat una mitjana diària d’entre el 10% i el 15%. Quan es nota més és a la tarda. Aquí la disminució arriba al 25% menys.

La Mola taula orientació

Amb tot, l’ens supramunicipal destaca sobretot que on més s’ha notat el canvi és en els rescats d’emergència. En aquest temps han baixat a una freqüència mínima, amb un descens del 90%. Amb aquestes xifres, els responsables del Parc Natural consideren que s’estan assolint els objectius pels que es va tancar el restaurant. Els resultats, asseguren, ja es noten en tot el medi natural.

La Mola

Sobre la nova etapa de La Mola, ja s’està treballant en el pla d’usos. La Diputació vol que sigui un document consensuat entre tots els agents implicats. Conscient de les possibles discrepàncies però també dels beneficis mediambientals, Xesco Gomar no té cap dubte i es referma en la decisió presa per la Diputació.