Els sardanistes de l’ASERT ocupen la plaça Vella en la 34 Diada Sardanista

Des de fa 34 anys la plaça Vella acull un cap de setmana de setembre dedicat a la sardana. Aquest any s’ha celebrat l’edició 34 de la Diada Sardanista i el 45è aplec de Terrassa. L’Agrupació Sardanista ASERT ha tornat a reunit a desenes d’incondicionals per participar en una popular activitat que aquest any s’ha dedicat al bicentenari del naixement de Pep Ventura.

El conegut compositor de Figueres que va consolidar la sardana llarga, reformar la cobla i popularitzar les òperes més famoses de l’època, composant-les en versió sardana. Aquesta conferència de divendres al vespre a l aCasa Solé i Palet va marcar l’inici de la Diada del cap de setmana. De la trentena de sardanes que s’han pogut seguir, l’organització ha post l’accent en les sardanes improvisades per ser una de les activitats més participatives.

Durant dissabte a la tarda i diumenge tot el dia, s’han pogut escoltar i ballar peces dels mestres més reconeguts a càrrec de les sempre impecables cobles la Principal de Terrassa i la Cobla Mil•lenària Sant Jordi. L’Edició del 2017 també ha comptat amb un càntir commemoratiu que ha acompanyat dos dies d’escoltar, ballar i compartir sardanes.