Els serveis de salut mental atenen casos d’ansietat i angoixa en adolescents pel confinament

Molts dels efectes psicològics del confinament s’estan començant a manifestar. Un dels col·lectius que n’està patint les conseqüències és el dels nens i adolescents. Malgrat la gran capacitat d’adaptació que tenen, els serveis de salut mental dels centres sanitaris estan atenent nombrosos casos d’ansietat i angoixa en aquest grup d’edat.

A tot això, s’hi afegeixen factors ambientals desfavorables i en molts casos, la predisposició genètica. Tot plegat fa que la por al virus interfereixi en les seves vides. Els símptomes varien en funció de l’edat i del desenvolupament cognitiu i emocional.

En el cas del Consorci Sanitari de Terrassa, tots els casos que han atès són pacients amb una patologia prèvia. Amb tot, els responsables mèdics reconeixen que s’està en una fase molt primerenca i caldrà veure les seqüeles que deixarà la Covid-19 en la nostra salut mental.

Entre els consells que donen els professionals, informar-los i explicar-los el que està passant amb un llenguatge adaptat però evitar parlar sempre del mateix tema. També és important fer activitats lúdiques, intentar mantenir l’horari que tenien i equilibrar-lo, fomentar la relació amb els amics i limitar les hores de pantalla.