Els sindicats convoquen aturades el 8 de març contra les desigualtats entre gèneres

Davant les notables desigualtats entre gèneres en l’àmbit laboral, els sindicats majoritaris han convocat una protesta a nivell estatal de cara al proper 8 de març. Tant la UGT com Comissions Obreres fan una crida a la participació durant una jornada carregada de simbolisme i reivindicacions. El propòsit de la vaga per la igualtat és aturar la producció dels centres de treball de tota Espanya durant dues hores per cada torn.

D’aquesta manera, els sindicats volen fer el màxim ressò de la protesta, reclamant una sèrie de millores laborals. Entre les principals reivindicacions es busca la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, evitant la bretxa salarial i els casos d’assetjament sexual. La lluita sindical també reclama l’adequació dels drets laborals de les dones en situació de violència masclista, així com l’aplicació de la Llei de transparència i igualtat salarial.

La jornada també servirà per reivindicar una sèrie de mesures de caràcter més general, com ara l’eliminació dels contractes precaris basats en la temporalitat i la parcialitat, o bé l’increment dels salaris, en especial el mínim interprofessional. Comissions Obreres i UGT també fan una crida massiva a participar en les mobilitzacions que es puguin organitzar durant la tarda del mateix 8 de març.