Els sindicats denuncien que bona part dels afectats per ERTO encara no ha cobrat la prestació

Arran del coronavirus a Terrassa s’han registrat, del 22 de març a l’1 de maig, 2.200 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació, amb més de 17.000 treballadors afectats. Al Vallès Occidental són 10.300 expedients per 90.500 treballadors.

Els sindicats denuncien que a finals de la setmana passada una quarta part dels treballadors afectats encara no havia cobrat la prestació. Seria el cas d’uns quatre mil treballadors a la ciutat i més de vint mil a la comarca.

Aquesta setmana el Servei Públic d’Ocupació Estatal, el SEPE, ha enviat a les entitats bancaries un llistat amb els treballadors pendents de cobrament. D’aquesta manera l’entitat bancària ja pot pagar les prestacions pendents i ja les rebrà de l’Estat.

Els sindicats tenen constància que alguns treballadors afectats ja han cobrat però lamenten la falta de coordinació entre el SEPE i el Servei d’Ocupació de Catalunya.

També el govern municipal ha demanat al SEPE i al Govern espanyol que agilitzin la tramitació d’expedients d’ERTO.

Aquesta setmana Comissions Obreres ja obre les portes, això sí, en horari de matí, per atendre consultes en temes laborals.

Comissions Obreres s’ha adherit a una campanya de l’Institut Català de la Dona i els Mossos d’Esquadra per atendre dones i fills en situació de violència masclista, agravada en confinament. La UGT encara té el local tancat.