Els socialistes critiquen la falta d’informació del Govern respecte al pressupost municipal

El PSC denuncia falta d’informació en els pressupostos municipals per a 2021. Els socialistes lamenten que cap responsable polític ha estat capaç d’explicar la proposta de pressupostos municipals als grups polítics. Per això emeten un comunicat en el qual denuncien falta d’informació del Govern municipal en el procés d’elaboració del pressupost per a l’any 2021. El PSC lamenta la «dificultat de treballar i analitzar la informació que han rebut per part dels serveis tècnics si els responsables polítics no són capaços d’explicar la proposta i argumentar el perquè d’aquestes xifres, i no unes altres».

Els socialistes asseguren que el Primer Tinent d’Alcalde i responsable d’Hisenda, Isaac Albert, es va comprometre a que tots els tinents d’alcalde explicarien el pressupost de la seva respectiva àrea a les comissions informatives. No obstant això, ahir, divendres 4 de desembre, es van celebrar les reunions de les àrees de Cicles de la vida i de Territori i Urbanisme, i a pregunta dels regidors del PSC, els responsables del Govern van rebutjar donar explicacions argumentant que «aquest no és l’espai per parlar d’aquest tema».

L’oposició està treballant els documents que han rebut, i en aquest sentit es troben en procés d’anàlisi del pressupost corrent i el de les societats municipals, però no de les inversions. «És molt difícil poder arribar a cap conclusió sobre la proposta que tenim a sobre de la taula si desconeixem quina és la proposta d’inversions que té el Govern municipal per a 2021», afirmen els socialistes. Per a sorpresa del PSC, a l’audiència pública celebrada ahir mateix per presentar a la ciutadania la proposta de pressupostos, el regidor d’Hisenda va anunciar la xifra que contemplarà el pressupost d’inversions: 13,7 milions d’euros, sense concretar cap partida.

«És una falta de respecte més cap als partits de l’oposició, i per extensió a la ciutadania que representem, que haguem de conèixer a través d’una intervenció pública del regidor d’Hisenda quina serà la xifra d’inversions per a 2021». El Grup Socialista esperarà a tenir tota la informació detallada per mostrar la seva posició respecte el projecte presentat pel Govern municipal i per presentar les seves propostes, però demanen més seriositat i respecte al Govern «si de veritat volen comptar amb el suport de l’oposició».