Els socialistes demanen un informe jurídic sobre el comportament de Noel Duque a Facebook

El Partit dels Socialistes demanen a l’Ajuntament un informe jurídic sobre el comportament del tinent d’alcalde, Noel Duque, per si en la intervenció del seu perfil de Facebook, ha imcomplert el Codi Ètic de l’administració. Els Socialistes consideren que Duque va amenaçar i insultar. Per aquests fets, els socialistes i la resta de grups de l’oposició també han demanat la seva dimissió. Duque va dir que les seves paraules s’havien tret de context i no accepta dimitir del seu càrrec.

D’altra banda els socialistes mantenen el pols contra l’Equip de Govern sobre pressumptes irregularitats en la compra de mascaretes pel coronavirus. El regidor Javier García, president de la Comissió de Transparència, celebrada aquest dimarts a la tarda, ha presentat una bateria de preguntes técnico-polítiques, que se sumen a les ja formulades en d’altres comissions, grups de treball, i en el darrer ple municipal.

En un altre ordre de coses, la Comissió de Transparència portarà al pròxim ple l’aprovació de la Bústia Ètica i de Bon Govern, una eina que ha de permetre als ciutadans comunicar males praxis en relació als principis ètics que regeix l’administració. Un nou òrgan de control que gestionarà la Síndica de Greuges i que entrarà en funcionament al setembre, un cop superats tots els tràmits administratius. El Ple de maig també aprovarà la modificació del funcionament de la Comissió Ciutadana de Transparència que agilitza i facilita la feina dels seus components. Tots dos punts, aprovats per unanimitat, seran llegits pel President de la Comissió de Transparència, sense intervenció de la resta de grups polítics.