Els socialistes volen recuperar el Pla de Barris amb una inversió de 250 milions

El Partit dels Socialistes defensen les necessàries transformacions dels barris i asseguren que si tornen a governar la Generalitat recuperaran la Llei de Barris amb una injecció de 250 milions d’euros anuals. Els socialistes acusen els governs de JxCat i ERC d’abandonar els barris catalans «quan més falta els hi feia» i aposten per la transformació profunda dels barris perquè el projecte suspès permetia tenir unes ciutats «sanes cohesionades i resilients».

Per la regidora, Eva Candela, la crisi ha castigat especialment els barris de pobles i ciutats amb alts nivells d’atur, desigualtats, degradació de l’espai públic i d’habitatges i ara amb la Covid-19. Pels socialistes la igualtat d’oportunitats comença als barris «per poder avançar plegats sense deixar ningú enrere». És per això que el PSC defensa un model de transformació com el què es va aconseguir a la Maurina amb la Llei de Barris, fent un barri més actiu, cohesionat, amb equipaments públics, intervencions socials i mesures d’accessibilitat.

Segons Candela «aquest exemple és només un dels múltiples casos d’èxit arreu de Catalunya» que va ser gràcies a un govern de progrés presidit primer per Maragall i després per Montilla, amb la complicitat de la ciutadania i dels ajuntaments socialistes, com el de Terrassa d’abans. Per això, a les pròximes eleccions aposten per un govern de canvi a la Generalitat que garanteixi la inversió de 250 milions l’any que consideren necessària pels barris de Catalunya.