Els taxistes de Terrassa s’afegeixen a la vaga contra Uber i Cabify

Els taxistes de Terrassa s’afegeixen, aquest dimarts, a la jornada de vaga en protesta contra les empreses de lloguer de cotxes amb conductor. Oficialment ni Uber ni Cabify, les principals companyies del sector, no operen a Terrassa de forma directa però s’hi han vist alguns vehicles que els taxistes saben identificar.

Veuen aquest servei com una competència deslleial, ja que no està subjecte a la regulació estricta del taxi, amb controls i revisions constants. A més, poden operar a qualsevol territori a diferència dels taxistes que estan limitats al seu municipi. Aquestes empreses, afegeixen, no tributen a l’Estat espanyol i per tant, els seus beneficis no reverteixen aquí.

La llei permet una llicència de vehicle amb conductor per cada trenta de taxi. A Terrassa en tocarien tres, una xifra que ja es dobla amb les actuals de xofers i limusines al marge d’Uber i Cabify. Els taxistes locals asseguren que fins ara han conviscut bé amb aquests serveis. El problema el veuen més a les grans ciutats com Barcelona però creuen que també els poden afectar.

La vaga de taxistes acabarà a les 12 de la nit. De les 96 llicències que operen a la ciutat avui no és n’hi haurà una vintena en serveis mínims. Mitja dotzena de taxistes terrassencs s’han desplaçat a Madrid per participar en la gran protesta d’àmbit estatal.