Els taxistes de Terrassa se sumen a la vaga indefinida del sector

Els taxistes de Terrassa se sumen a la vaga indefinida del sector del taxi que afecta Barcelona i diverses ciutats de la corona metropolitana. A hores d’ara els taxistes estan debaten les afectacions al servei a la ciutat, a l’espera de qualsevol novetat que es produeixi sobre possibles mobilitzacions. Els taxistes de Terrassa ja van protagonitzar vuit dies de protesta el passat estiu, moment el qual corresponen aquestes imatges.

La convocatòria s’ha fet arran el Decret Llei de la Generalitat que intermediava en el conflicte, i obliga a contractar als vehicles de lloguer amb conductor, com UBER i CABIFY, amb 15 minuts d’antel•lació.

Això representa una rebaixa de les demandes dels taxistes que demanen la contractació del servei com a mínim 6 hores abans. La Generalitat també prohibirà la geolocalització dels clients per part de les empreses de lloguer amb conductor.

Els taxistes han considerat insuficient la proposta del Govern i han convocat una vaga indefinida de forma immediata. Aquesta tarda desenes de taxistes ja ocupaven la Gran Via amb Passeig de Gràcia, a Barcelona, tal i com ja van fer a l’estiu, i amenacen de bloquejar el Mobile previst per finals de febrer.

Per la seva banda Uber i Cabify recorreran al Tribunal Constitucional la precontractació de 15 minuts, perquè no la consideren justa i diuen, suposaria la fí del sector.