Els taxistes de Terrassa tornen a la normalitat amb la seguretat de la clientela com a lema

Els taxistes de Terrassa circulen aquests dies pels carrers de la ciutat i han recuperat els torns d’abans del coronavirus: uns 40 vehicles en hores punta del dia i una desena a la nit. Aquests professionals han entrat de ple a la «nova normalitat» amb una màxima molt clara: donar seguretat i tranquil·litat als seus clients.

Per això, disposen de mascaretes pels viatgers que no en portin perquè el seu ús és obligatori. L’Ajuntament de Terrassa va entregar 2.500 per a aquesta finalitat. També tenen gel hidroalcohòlic i tovalloletes desinfectants per a ús dels passatgers. El vehicle es neteja cada vegada que baixa un client (manetes, seient i cinturó de seguretat). I també disposen de dues màquines d’ozó per netejar els 82 taxis de la flota per dins en profunditat.

Durant els dies més durs del confinament, els taxis de Terrassa realitzaven serveis d’urgència, bàsicament cobrien els trajectes fins als dos hospitals de la ciutat (Mútua i CST) per a professionals sanitaris, malalts i familiars. Molts d’aquests serveis eren gratuïts perquè el col·lectiu va voler col·laborar d’aquesta manera durant l’emergència. Pocs vehicles estaven en funcionament, entre 6 i 8. Vázquez ha volgut expressat el seu condol i suport als terrassencs i terrassenques que han perdut algun familiar en aquest període.

Durant l’estat d’alarma, els mesos de març, abril i maig, només el 80% de la flota ha estat en funcionament. Ara, des que es van aixecar les restriccions, el col·lectiu ha recuperat pràcticament la normalitat d’abans de la pandèmia. En altres ciutats, com Barcelona per exemple, encara circulen el 80% dels taxis.