Els teatres terrassencs representen la trilogia ‘Dona, història i identitat’, per primer cop seguida amb motiu del 8M

A Terrassa el Dia Internacional de les Dones també ha tingut una celebració teatral: una marató escènica de tres obres aquest dissabte a la tarda. Per primera vegada s’han pogut veure seguits tres muntatges de teatre documental produïts per la companyia ‘La conquesta del Pol Sud’, una trilogia titulada ‘Dona, història i identitat’. Totes tres obres tenen en comú que estan explicades per les protagonistes reals dels fets que s’hi relaten, posant en relació les vivències individuals d’aquestes dones amb la història col·lectiva. Així, la primera representació, a les 17h, ha estat ‘Claudia’. Des de l’escenari del Teatre Principal, l’argentina Claudia Victòria Poblete Hlaczik ha explicat com als 21 anys va descobrir que els seus pares no eren els seus pares, sinó que era filla d’uns desapareguts.

La segona sessió, a les 19h, era ‘Raphäelle’, al Teatre Alegria. En aquest cas, la transsexual francesa Raphaëlle Pérez relatava la història de lluita i autoafirmació rere el seu canvi de gènere.

Finalment, a les 21.30h, de nou al Teatre Principal, tancava la trilogia ‘Nadia’, amb la història d’una jove afganesa que es va fer passar per noi per tal de sobreviure al règim dels talibans.

Els espectadors que han optat per fer sencera aquesta marató escènica han estat recompensats amb un berenar entre obra i obra.