Els telèfons mòbils es mantenen com a recurs pedagògic a l’INS Torre del Palau

El Departament de Salut estudia prohibir els telèfons mòbils a escoles i instituts, a través de la futura llei per combatre les addicions. De moment, el Departament d’Educació dona autonomia als centres per prendre aquesta decisió. A l’Institut Torre del Palau han optat per mantenir l’aposta del centre per la tecnologia. Si fa quinze anys ja van ser dels primers instituts a instaurar els ordinadors portàtils a les aules, aquesta filosofia s’ha reafirmat amb la utilització dels telèfons mòbils com a instruments didàctics.

Els telèfons es fan servir sobretot quan es treballa per projectes, a les primeres hores de classe del dia. Un exemple és una activitat d’anglès on els alumnes han de crear una història seguint l’estructura de ‘Els contes de Canterbury’, però gravant-la en stop-motion i escollint temàtiques dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. Ara bé, tot i que el mòbil només es pot fer servir per treballar i a vegades doni peu a distraccions, els professors del centre asseguren que fins ara els ha portat més avantatges que problemes.

A Terrassa, però, també hi ha centres que prenen la via contrària. En el cas de l’Escola Pia, aquest curs han optat per la prohibició total dels mòbils a secundària.