Els termòmetres registren temperatures sense precedents al mes de maig a Terrassa

Catalunya ha registrat temperatures sense precedents durant aquest cap de setmana de maig. Després d’unes setmanes plujoses l’estiu sembla haver-se avançat, un fet que ha provocat que s’hagin fet canvis d’armari d’un dia per l’altre i que les agradables temperatures d’entre 22 i 25 graus de la primavera no s’hagin deixat veure gaire.

Protecció Civil ja va emetre un avís per calor a Terrassa i comarca de cara a aquest cap de setmana, especialment diumenge, degut a la previsió de temperatures extremes entre les dues i les vuit de la tarda.

De fet, a Terrassa s’ha registrat, aquest diumenge, fins a 36 graus, una temperatura que no és suportable per tothom.

L’ombra ha estat l’objectiu dels vianants, que han esquivat el sol de totes les maneres possibles. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, en els darrers deu anys la temperatura màxima al Vallès Occidental va ser de mitjana de 23,2 graus. L’any passat, a Terrassa, el 29 de maig, punt màxim de temperatura mensual, vam arribar als 31,1. I aquest cap de setmana els hem superat amb escreix fregant els 37 graus.

Catalunya, com arreu de l’estat espanyol, ha estat en alerta per l’onada de calor provocada per aire provinent del nord d’Àfrica. Tot i que els pronòstics apunten a la baixada dels termòmetres de cara a la setmana entrant, és important que durant dies on els graus no paren enfilar-se la crema solar, el repòs a l’ombra i l’aigua com a condicions obligades per a nens i adults.