Els termòmetres s’aproparan als 40 graus aquest divendres a Terrassa

Aquest dimecres ja s’ha començat a notar la pujada de les temperatures però el dia més fort a Terrassa s’espera que sigui divendres.

Encarem la quarta onada de calor de la temporada i els termómetres tornaran a enfilar-se de valent i apropar-se als 40 graus a la ciutat. Les mínimes també quedaran al voltant dels 23. Els models indiquen que, de cara al cap de setmana, la tendència seria a la baixa, amb una situació de calor més suau que es mantindria durant els propers dies.

Caldrà de nou tenir a prop vanos, ventiladors i aires condicionats, dur roba lleugera i hidratar-se amb begudes ben fresques. Amb més paciència per a qui estigui gaudint d’uns dies de descans i amb resignació per a qui hagi de matinar per anar a la feina.

A Catalunya els valors no seran tan elevats com al conjunt d’Espanya. La calor serà molt intensa aquest dijous, sobretot a les comarques de l’interior i al Pirineu, on es podrà arribar als 43 graus a punts de les Terres de l’Ebre per causa del vent d’oest, mentre que divendres baixarà en aquests sectors, però pujarà a la resta del territori. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís de calor.

És una situació que afecta tota la Península degut a l’arribada d’una massa d’aire càlid d’origen saharià que provocarà temperatures molt per sobre dels 40 en molts punts. Es notarà especialment a nombroses zones del sud, del centre i també a les Canàries, on s’espera calima.