Els terrassencs omplen la plaça Vella en resposta a les detencions a alts càrrecs del Govern

Més de 3.000 persones, segons la policia municipal, i moltes més segons l’organització, han omplert la Plaça Vella aquest dimecres per denunciar les actuacions de la Guardia Civil i les detencions a alts càrrecs de la Generalitat i donar suport a les institucions catalanes. Constantment s’han sentit crides en favor de la democràcia i del dret a votar l’1 d’octubre, en el referèndum sobre la independència de Catalunya.

Hi han intervingut representants de l’ANC, Òmnium, i altres entitats que formen part de la Taula pel Sí a Terrassa.

També han parlat els grups municipals en favor del dret a decidir. TeC ha dit que “davant els atacs a les instucions catalanes no hi pot haver equidistància.” Des del PDECAT s’ha destacat que per primera vegada Europa escolta el moviment independentista; Esquerra ha denundiat els tics dictatorials d’un estat franquista i la CUP ha fet una crida a defensar els “drets fonamentals de Catalunya”. Han completat els parlaments Demòcrates de Catalunya, Solidaritat Catalana per laq Independència i l’Asociacion de Immigrantes sin fronteras. Per últim ha intervingut conseller de Cultura, el terrassenc Lluís Puig, que ha estat rebut amb crits de suport.

Després dels parlaments i el cant dels Segadors molts dels manifestants han fet una enganxada de cartells a favor del referèndum de l’1 d’octubre pels carrers del centre de Terrassa.