Els terrassencs opten per la prudència tot i el final de l’estat d’alarma

Després de gairebé 100 dies de confinament, Terrassa enceta la primera setmana sense estat d’alarma. El pas fugaç per la Fase 3 del desconfinament fa que tot just una setmana enrere la ciutat encara visqués sota la Fase 2. Un avenç molt desitjat però que a la vegada ha resultat sobtat per a molts egarencs: amb l’arribada de l’estiu i la revetlla i les vacances a tocar, són molts els qui encara prefereixen mantenir la prudència. La prova és que cap de les persones enquestades per Canal Terrassa compta amb fer vida normal a curt termini.

Tot i que als hospitals de Terrassa només hi queden set persones ingressades per la Covid-19, un indicatiu dels nous hàbits terrassencs és la diferència entre l’ús del transport privat i el transport públic urbà. Mentre que el trànsit a les principals vies de la ciutat és ara mateix del 79% de l’habitual, l’ocupació dels autobusos és del 38%.

La reobertura dels parcs infantils o la represa d’alguns actes culturals són algunes de les primeres passes cap a la normalitat dins de l’actual fase de represa. La confiança dels terrassencs, però, sembla que encara necessitarà més temps.