Els terrassencs proposen 34 projectes per als 7 districtes de la ciutat

Els Consells Municipals de Districte tanquen el procés de participació ciutadana per a les inversions municipals a tot el terme municipal. Els Consells han escollit 34 propostes d’entre les 199 presentades. En concret s’han aprovat 5 propostes per al Districte 1, 10 per al Districte 2, 5 per al Districte 3, 5 per el 4, 8 per al 5, i un per al Districte 6. Al portal Participa de l’Ajuntament es pot consultar els resultats de cada Consell. Aquesta ha estat la primera vegada que s’ha obert un procés a la participació directe de la ciutadania que ha pogut presentar projectes entre el 20 de juny i el 10 de juliol. Cada un dels sis Consells han prioritzat en una llista, les propostes presentades i validades per la comissió tècnica que també ha descartat les propostes que no s’ajustaven a les bases.

El Districte 7 es va crear després de la posada en marxa de tot el procés, de manera que alguna de les propostes s’ha recollit en el districte 3. En aquest sentit s’han inclòs dues actuacions a Les Fonts, com és el tancament d’un parc infantil al Pla de Les Fonts i la seguretat a la sortida dels Ferrocarrils de la Generalitat. Les llistes dels Consells es tanquen quan arriben als 83.000 euros, la quantitat màxima fixada. Aquet preu en determina el nombre de projectes per districtes com el del 6 que amb una sola proposta, un itinerari accessible per anar al CAP Nord i als equipaments del districte, s’emporta tot el pressupost.

D’altres projectes a destacar són la neteja del clavegueram al barri de Montserrat, al Districte 2, un pas segur de la carretera de Montcada al carrer Miño, del Districte 3, i una mobilitat accessible per a tothom al Districte 5, en concret al passeig 22 de juliol entre els carrers Sant Ferran i Germans Pinzó. El procés de participació als districtes està inclòs en el Pla de Mandat que preveu la gestió i decisió dels Consells de Districte per prioritzar actuacions en els seus territoris.