Els treballadors de Fico Transpar de Viladecavalls rebutgen l’ERO de l’empresa que afecta a 22 persones

Comissions Obreres d’Indústria rebutja l’Expedient de Regulació d’Ocupació, l’ERO, de Fico Transpar de Viladecavalls que afecta a 22 persones de la plantilla, i dóna suport a la vaga convocada pel comitè d’empresa per cinc dies d’aquest mes de maig. Els treballadors de Fico Transpar de Viladecavalls, del Grup Ficosa, s’estan mobilitzant des de fa uns dies contra l’ERO d’extincions que ha presentat l’empresa per acomiadar 22 persones de les gairebé 60 que hi ha en la plantilla. El comitè d’empresa ha convocat diverses jornades de vaga de 24 hores en defensa dels llocs de treball, que es faran els dies 5, 7, 14 i 17 de maig.

Aquesta mobilització compta amb el suport del sindicat. CCOO d’Indústria segueix exigint a la direcció de Fico Transpar la retirada de l’expedient, ja que considera que les causes que al•lega l’empresa no estan justificades. El sindicat denuncia que la multinacional Panasonic, a la qual pertany Ficosa, està aprofitant la situació conjuntural de crisi derivada de la pandèmia per acomiadar part de la plantilla de Fico Transpar i seguir desmantellant aquesta societat.

CCOO recorda que els treballadors de Fico Transpar, molts dels quals porten més de 30 anys a l’empresa, han hagut d’adaptar-se en els darrers anys als diferents canvis que ha afrontat l’empresa, a conseqüència dels quals han patit una pèrdua de condicions laborals. Tot això amb la promesa d’un futur industrial de més valor afegit, que no només no s’ha produït, sinó que ha anat a pitjor. Per tot això, CCOO exigeix a la multinacional un replantejament de la seva estratègia empresarial i una aposta industrial per la planta de Fico Transpar.