Els treballadors de Mina podran ser contractats per l’Ajuntament salvant la disposició addicional 27

El procés de remunicipalització de l’aigua evita una important trava. Tot i que els Pressupostos Generals de l’Estat mantenen la disposició addicional 27, la que veta que les administracions puguin absorbir les plantilles de les empreses concessionàries, aquesta s’ha modificat i no afecta la taxa de reposició (la que fixa el nombre de funcionaris).

És a dir, que si finalment Terrassa assumeix la gestió del servei d’abastament d’aigua de forma pública, els treballadors de Mina podran ser contractats per l’Ajuntament com a personal laboral. Així ho explica el regidor de l’Aigua, Alfredo Vega, qui afegeix a més, que segons els informes jurídics, en aquest cas no es pot aplicar aquesta disposició –encara que no s’hagués modificat- perquè la normativa europea i l’Estatut dels Treballadors prevaldrien.

Segons Vega, Mina té actualment 129 treballadors que corresponen a 121 jornades laborals. Poc més d’un centenar de persones correspondrien a la plantilla que dóna servei a Terrassa. Tots ells, diu Vega, han estat informats d’aquesta situació i tenen els seus drets garantits.