Els treballadors de TMESA convoquen aturades parcials els dies 16, 18 i 20

La mediació d’aquest divendres al Tribunal Laboral de Catalunya entre el Comitè de vaga i l’empresa concessionària dels autobusos municipals TMESA, ha acabat sense cap acord en la negociació del conveni col·lectiu. Per això els treballadors convoquen aturades parcials dels serveis els dies 16, 18, 20. Després de la congelació del salari del 2020, any de pandèmia, els treballadors dels autobusos municipals reclamen per aquest any un increment del 2,5 per cent del sou, atenent a què l’augment de l’IPC del 2021 va ser de més del 6 per cent.

També estan negociant millores socials i prejubilacions. Per la seva banda la direcció de l’empresa ha ofert una bossa puntual de poc més de 200 euros, segons el comitè. Els sindicats denuncien que l’empresa no ha mostrat cap moviment per arribar a acords i s’ha mostrat inmòbil des dels posicionaments inicials. Per a la setmana que ve no hi ha prevista cap altra reunió entre les dues parts tot i que els treballadors es mostren oberts a arribar a un acord abans de les anunciades aturades parcials del servei municipal.

Els treballadors també lamenten que en cas de no arribar a un acord l’augment de les mesures de pressió afectarien directament al servei que rep el ciutadà. L’Ajuntament per la seva banda és coneixedor de la negociació i treballa perquè aviat es pugui arribar a un acord. La vaga a TMESA està convocada per l’UGT i Comissions Obreres, els dos sindicats majoritaris al Comitè d’Empresa.