Els treballadors interins demanen la fi de la temporalitat

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dijous al matí al raval de Montserrat, per protestar per la situació de temporalitat que viuen els interins. L’acte s’ha emmarcat en la vaga convocada pels funcionaris catalans. Es queixen de la provisionalitat amb la que viuen, ja que el lloc de treball el poden perdre si es convoquen oposicions per a la seva plaça, faci els anys que faci que l’ocupen. En cas de perdre-la, en les actuals condicions, cobrarien una indemnització de 20 dies per any treballat.

Els interins recorden que l’abús de temporalitat està sancionat per la Unió Europea i que les conseqüències econòmiques per a les administracions, poden ser molt importants.

Al Congrés hi ha en tràmit un decret del govern que pretén regularitzar la situació dels 300.000 interins que hi ha a Espanya, tot i que no garanteix que els treballadors que estan en abús de temporalitat passin a ser indefinits. Segons alguns interins de l’Ajuntament, la taxa de temporalitat al consistori terrassenc podria arribar a ser d’un 50%, uns mil treballadors.