Els treballadors interins volen acabar amb l’abús de poder de l’administració pública

Un grup de treballadors de l’Ajuntament de Terrassa s’han manifestat aquest matí al Raval, en resposta a la convocatòria a nivell de tot l’Estat, d’una jornada de protesta dels interins que treballen en el sector públic. Els treballadors alguns dels quals porten entre 10 i 15 anys treballant sense haver passat oposicions ni ser personal fix, reclamen que s’apliqui la directiva europea que qualifica la legislació espanyola en contractació «d’abús de poder».

Es calcula que a l’Ajuntament de Terrassa podrien haver-hi fins a mil treballadors en aquesta situació. El problema s’estén a totes les administracions públiques amb uns 900.000 treballadors a tot l’Estat de personal interí. Totes les administracions han abusat d’una contractació que crea desigualtats entre els treballadors.

El personal interí considera que la convocatòria d’oposicions no soluciona el problema si abans no es resolt aquesta situació. Per això reclamen estabilitat en el seu lloc de treball passant a ser personal fix, i que després es regularitzi bé l’accés a la funció pública.