Els trens circularan per les dues vies a Vacarisses el 22 de desembre

El servei de tren entre Terrassa i Manresa es restablirà amb normalitat el 22 de desembre. Serà un mes i dos dies després del descarrilament d’un comboi a l’R4 i que va tenir com a conseqüència la mort d’un passatger i va provocar ferides de diversa consideració a 49 persones més.

La data s’ha donat a conèixer després de la reunió celebrada aquest dilluns al migdia entre Renfe, Adif i la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. Des del 24 de novembre circulen trens per una dels dues vies. El 22 de desembre, hi circularan per les dues.

Tècnics d’Adif han explicat que revisant els talussos d’aquesta línia ha aparegut un punt que necessita inversió per millorar-lo.

Per la seva part, el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha mostrat preocupat per l’incompliment reiterat de promeses en inversions a rodalies. Ha assegurat que reobriran la negociació del traspàs complert del servei al gener de 2019.

Calvet ha denunciat que els plans d’inversió són un miratge perquè només s’han executat uns tants per cents molt petits. El conseller també ha reclamat que durant el 2019 que ve se solucionin els 75 punts negres de la xarxa de Rodalies on es limita la velocitat dels trens per precaució.