Els tres voluntaris internacionals de la Fact Fupar acaben la seva estada encantats amb l’experiència

La Coline, francesa, la Júlia, austríaca, i l’Anton, alemany, han fet de voluntaris durant deu mesos a la Fact Fupar. Formen part del Cos Europeu de Solidaritat i van ser destinats a Terrassa amb la mediació de la Víbria Intercultural. Van passar uns primers mesos amb poca activitat per la pandèmia i la segona part de l’estada ja han tingut relació continua amb la gent de Fupar.

La Júlia té 20 anys i és austríaca. Ha fet tasques creatives, gravant vídeos, fent entrevistes, muntatges i voluntariat lingüístic. Ve venir a Terrassa després d’acabar el batxillerat i ara estudiarà Polítiques, Dret i Immigració a Holanda

L’Anton és alemany i també té 20 anys. Ha acompanyat els grups que practicaven algun esport. Va escollir l’estada a Terrassa perquè tenia molt clar que volia treballar amb persones amb diversitat funcional. Va acabar batxillerat any passat i ara estudiarà Sociologia i Ciències Polítiques.

La tercera voluntària a la Fact Fupar és la Coline, francesa de 21 anys. Ha estat al grup que cuida l’hort i escrit i gravat contes, fet relaxació i també al taller. Ha acabat els estudis d’Humanitats però li ha agradat tant l’experiència aquí que ara vol fer alguns estudis de caire social.

Aquest és el tercer any que la Fact Fupar acull voluntaris del Cos Europeu de Solidaritat i la valoració és més que positiva. Van començar fa dos anys amb un voluntari i l’any passat es van atrevir amb dos. Per l’any que ve ja n’han demanat cinc.

La Coline, la Júlia i l’Anton no coneixien Terrassa, que veuen com una ciutat molt tranquil·la i amb molta activitat i, també, molt a prop de Barcelona.