Els veïns d’Arquímedes i Galileu no volen assumir més el trànsit que abans circulava per la Rambla

Quan la Rambla d’Ègara és va tancar al trànsit l’any 2008, els carrers Arquímedes i Galileu van passar a ser l’alternativa pels milers de vehicles que hi circulaven. Ja fa temps que els veïns es queixen del volum de trànsit que ara els passa per davant, uns 10.000 vehicles diaris per Galileu i 8.500 per Arquímedes, amb el soroll i contaminació que se’n deriva. Els dos carrers, de més d’un quilòmetre de longitud, s’han convertit en les artèries per creuar la ciutat de Nord a Sud.

Se senten oblidats i alhora víctimes de l’ampliació de la zona de vianants a la Rambla. Tampoc no veuen que s’hagi fet cap millora en els últims anys especialment en alguns punts amb les voreres deteriorades.

La setmana passada es van reunir amb la regidora de Mobilitat i en va sortir contents, amb el compromís de buscar alternatives. El mes que ve es tornaran a veure i esperen que els responsables municipals vinguin amb els deures fets i els presentin solucions imminents amb calendari concret.

Els veïns afectats han creat perfils a les xarxes socials per anar denunciant situacions que veuen incomprensibles. Tenen ple suport de l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell que els dona la cobertura associativa. La seva presidenta denuncia que la major part del trànsit per aquests carrers és només de pas.

Els afectats rebutgen que la solució al seu problema hagi de dependre de l’arribada de fons europeus. Consideren que desviar el trànsit cap a les rondes o la B40 per trajectes de punta a punta i obrir la Rambla, encara que sigui unes hores al dia, pels més urbans podrien posar remei immediat a la situació.