Els veïns de Can Boada del Pi reclamen informació i celeritat en la rehabilitació de les masies

Els veïns i veïnes de Can Boada del Pi reivindiquen des de fa anys que es rehabilitin les dues masies que hi ha al barri: Can Boada del Pi i Can Marcet. Estan catalogades com béns culturals d’interès local però porten dècades abandonades. La primera és la més antiga, del segle XVI i la més deteriorada. Només té protegida la façana principal. Les naus del seu entorn no estan protegides. La Marcet, molt propera, és obra de Lluís Muncunill i de l’any 1904.

Actualment, el Banc de Sabadell i el Santander en són els propietaris i els encarregats de rehabilitar-les. Es van netejar i apuntalar per millorar la seguretat dels immobles i també s’ha intervingut quan s’han ocupat. Però les obres de rehabilitació no comencen i ja acumulen més de 30 mil euros en sancions per no donar resposta als requeriments de l’ajuntament.

Al març, la propietat va presentar els projectes executius. Els veïns es van reunir amb l’Ajuntament i els van comunicar que s’havien de corregir algunes coses i que després s’atorgarien les llicències. Després d’això, silenci administratiu. Van tornar a preguntar al juliol i a l’agost i no han rebut resposta. Al darrer ple, el regidor d’urbanisme, Carles Caballero va respondre una pregunta formulada pel PSC a requeriment dels veïns i va dir que el projecte està en fase de contracció i que el procés serà llarg, com el d’una administració.

Els veïns exigeixen respostes i solucions i demanen que, un cop rehabilitades, siguin equipaments per al barri o per a la ciutat. L’equip de govern sempre ha dit que el debat sobre els usos s’emmarca en el Pla Parcial de Can Marcet.