Els veïns de Gibraltar-Lluís Companys porten a la Síndica les queixes pels canvis de mobilitat

La implementació dels contenidors de càrrega lateral al barri de Gibraltar – Lluís Companys ha desfermat la polèmica entre els veïns. Els camions només poden fer la recollida des del cantó dret i els contenidors situats a Francisco de Vitoria, entre Hispanitat i Amadeu de Savoia, són al cantó esquerra. Com que situar les escombraries a l’altra banda suposaria posar-les sota un bloc de pisos, l’Ajuntament va decidir canviar el sentit d’aquest tram. El resultat és que per travessar el barri de nord a sud s’ha de fer un itinerari passant per quatre carrers quan abans només es feia en un. Això ha provocat nombroses queixes: més trànsit, més contaminació, menys seguretat i menys places d’aparcament en una zona on molts veïns aparquen al carrer.

Diverses instàncies a l’Ajuntament van desembocar amb reunions infructuoses amb la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares i amb una proposta al ple, rebutjada per l’equip de govern, que demanava a l’Ajuntament que compri camions de càrrega per l’esquerra.

Ara, una plataforma veïnal ha recollit més de 300 signatures que ha portat a la Síndica Municipal de Greuges. Això, poc després de saber que l’Ajuntament sí que finalment es planteja comprar camions de càrrega lateral esquerra.

La compra de tres camions de càrrega lateral suposaria una inversió de gairebé 2 milions d’euros.