Els veïns es queixen de la poca llum que fan els nous fanals de tecnologia LED i l’Ajuntament canvia els criteris

L’enllumenat públic s’està substituint paulatinament per fanals de tecnologia LED. És una de les tres potes del Terrassa Energia Intel•ligent (TEI), una forta aposta de l’Ajuntament per l’estalvi econòmic i mediambiental.

La segona és l’eficiència dels edificis municipals amb la instal•lació de 2.000 plaques fotovoltaiques i la tercera, la renovació del parc de vehicles de transport públic urbà.

La tinenta d’alcalde, Lluïsa Melgares, valora la importància del projecte però avança que els nous fanals LED allà on ja s’han instal•lat no agraden als veïns i veïnes. Són els mateixos punts lumínics (28.000) però, la ciutadania diu que els carrers estan poc il•luminats (menys que abans) i, per tant, s’incrementa la sensació d’inseguretat. La queixa és generalitzada per això l’Ajuntament marcarà nous criteris a l’empresa i revisarà cada sector un cop estigui acabat.

El projecte es va presentar al març i la inversió inicial és de 22 milions d’euros. Es calcula però, que a partir del 2020, i durant catorze anys, l’Ajuntament pagarà a l’empresa concessionària –que també s’encarrega del manteniment de la xarxa durant aquest període- amb els estalvis generats en la factura energètica.

Amb el TEI, Terrassa preveu reduir en un 40% les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.