Els venedors de petards demanen precaució davant el grau inflamable del gel hidroalcohòlic

Tot a punt per a una nit de pólvora, foc i colors. Els més impacients ja han fet esclatar alguns petards en els dies previs de Sant Joan, però no serà fins la revetlla quan realment s’intensificarà l’ús de la pirotècnia. Davant d’un any totalment atípic, els venedors són optimistes després d’haver registrat un bon balanç durant tota la setmana.

Com a novetat, aquest any molts clients han fet les seves comandes a través de les xarxes socials o per correu electrònic i d’aquesta manera s’han estalviat la cua i el temps d’exposició amb altres persones, reduint el risc de possibles contagis. Els venedors calculen que cada client es gasta una mitjana d’entre 20 i 30 euros i que la majoria dels petards es compren pensant amb els més menuts. Aquest any caldrà més prudència que mai. No només pel fet de prendre totes les mesures de precaució habituals per evitar accidents o cremades, sinó també perquè amb les mascaretes i el gel hidroalcohòlic se sumen nous elements de risc.

La botiga de petards Sant Jordi, que té obert el seu establiment sota demanda durant tot l’any, ha introduït una original proposta adaptada als moments actuals. A part dels ja habituals packs anti-crisi, per aquesta ocasió han ideat una oferta especial per a tots els afectats que es trobin a l’atur o en situació d’ERTO, els quals rebran un descompte del 25% en la seva compra.