Els vianants guanyen terreny al centre i l’Ajuntament ja pensa en els districtes

El pròxim dia 1 de juliol l’Ajuntament posa en marxa l’ampliació anunciada de les àrees de vianants, sobretot al centre de Terrassa. Una mesura que suposa un canvi important en la mobilitat de la ciutat. L’Ajuntament enceta una campanya comunicativa de tots els canvis que inclou informació a peu de carrer. A partir del dia 25 s’instal·larà un punt d’informació en una carpa al passeig, per aclarir dubtes o ajudar en els tràmits per a les futures targetes d’accés a l’area de vianants.

A més, els dies 28 i 30 de juny i 1 de juliol, uns informadors repartiran fulls de mà als conductors sobre el projecte. I ho faran en quatre cruïlles estratègiques com són la Rasa amb el carrer Gaudí, l’Avinguda Jacquart amb el carrer Salmeron, Topete amb Passeig i la carretera de Montcada amb el carrer de Sant Francesc. Els principals projectes d’ampliació de la vianantització es faran a les àrees del Passeig, el Vapor Gran i el Vapor Ventalló. Per cada àrea hi haurà un distintiu de color corresponent pels residents i pels usuaris dels garatges que es poden consultar a https://www.terrassa.cat/arees-de-vianants.

El vial nord del Passeig d‘Ègara passa a ser només pels vehicles de residents i el vial sud canvia de sentit. Al Vapor Ventalló es talla el carrer Sant Llorenç entre la Rasa i Sant Isidre, i al Vapor Gran es vianantitza part dels carrers de la Rutlla, Col·legi i el seu entorn. A l’àrea de la Creu Gran, entre Garcia Humet i Sant Antoni, passa a ser de doble direcció només per a veïns i usuaris dels garatges. L’Ajuntament ja treballa amb la pacificació en àrees de diferents districtes per millorar la seguretat viària com són Can Palet, Roc Blanc i Sant Llorenç.

Mentre que a Can Palet es preveu una actuació a l’entorn dels carrers Colom, Agricultura, Menéndez i Pelayo i Ramon i Cajal per reduïr el soroll, a l’entorn del carrer Carrasco i Formiguera del Roc Blanc es proposa guanyar espai per al vianant i millorar la mobilitat i serguretat a la zona. En aquest sentit es contempla convertir el carrer Montcau a Sant Llorenç, en un vial de sentit únic i guanyar 32 places d’aparcament. En tots els casos l’Ajuntament ha treballat amb les entitats veïnals amb diferents sessions informatives que es poden consultar a https://www.terrassa.cat/actualitat-mobilitat.