Els visitants puntuen amb un 8,42 sobre 10, la XVII edició de la Fira Modernista

Els visitants a l’edició número 17 de la Fira Modernista puntuen amb un 8,42, en una escala sobre 10, la seva experiència pels carrers de Terrassa. Una valoració similar de notable alt que ja es va registrar l’any passat, amb un 8,40. De fet aquest any la Fira ha comptat amb un 4 per cent més de persones que l’han visitat per primera vegada. Així ho revela una enquesta feta per l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa, en base a 561 enquestes que es van fer aleatòriament a les persones que participaven de la festa.

De l’enquesta també se’n desprèn que, seguint la tendència de l’alt nivell de satisfacció d’anteriors edicions, el nombre de visitants de fora de Terrassa s’incrementa fins al 26,5 per cent, un 2,4 per cent més respecte de l’any passat. Per a l’Ajuntament, aquestes xifres indiquen l’interès que desperta la Fira any rere any no només entre els terrassencs sinó també entre les persones que ens visiten. Un esdeveniment que es consolida com un dels elements més rellevants de projecció de la ciutat arreu del país.

Pel que fa a la valoració de diferents activitats es mantenen sense quasi canvis. Les paradetes de la Fira treuen una nota mitjana d’un 8,4, mentre que els diferents espais de la Fira es valoren amb un 8,3 i el programa d’activitats amb un 8,2. Les persones consultades destaquen especialment aspectes com l’ambientació, amb un 49,7 per cent; la programació, amb un 13,8 per cent; el patrimoni, amb un 11,9; i el Mercat Modernista, amb un 11,3 per cent.

El que menys agrada als visitants a la Fira és la incipient massificació, mentre que un 39,6 per cent no troba aspectes negatius a la trobada amb el passat. De l’enquesta també es destaca el 20 per cent de nous visitants d’aquest any en front el 80 per cent que repetien d’altres edicions i que gairebé tots, un 95,5 per cent, pensen tornar a Terrassa en el futur. Un sondeig del qual també es desprèn que la despesa mitjana per participant ha estat de 36,4 euros, majoritàriament en restauració i parades, una xifra lleugerament inferior als 40 euros que cada persona es va gastar l’any passat a la Fira Modernista.