Elvira Porqueres i Carlos Reboll guanyen el 44è Ral·li de Motos Històriques

Elvira Porqueres, amb una BSA 250 de 1928, i Carlos Reboll, amb una Norton Comando de 1975, van ser els vencedors del 44è Ral·li de Motos Històriques en categoria Preguerra i Postguerra, respectivament. La competició, que va organitzar diumenge el Motor Atlètic Terrassa Hockey Club (MATHC), va comptar amb la participació d’una seixantena de pilots.

Tots ells van recórrer un total de 75 quilòmetres per les carreteres del Vallès Occidental i del Bages que envolten el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La sortida, a les 9 del matí, es va fer com marca la tradició des de Can Salas. Aquestes autèntiques peces de museu van competir en un prova de regularitat al llarg de 34 quilòmetres de tram cronometrat. La mitjana prevista per l’organització va ser de 38 quilòmetres hora, que es va poder comprovar a través d’un cronometratge per GPS.

Precisament a Navarcles és on va acabar el tram de regularitat de la competició i on va tenir lloc el típic esmorzar que obsequia els Amics del Motor d’aquesta localitat. De tornada, els pilots van anar en direcció a Monistrol de Calders i Mura, agafant novament el Coll d’Estenalles fins arribar a Matadepera, on va tenir lloc el lliurament de premis.

Porqueres també es va emportar el guardó a la participant femenina millor classificada. El premi a la moto més antiga va ser per a Josep Maria Piera, amb una Harley Davidson del 1923, a la restauració en categoria Preguerra va ser per a Isidre Porqueres, amb una Guzzi 500 de 1935, i la distinció a la restauració en categoria clàssica va correspondre a Francisco Uroz, amb una Montesa Impala de 1965.

[Font imatges: Atlètic Terrassa Hockey Club]

44è Ral·li Motos Històriques 5

Elvira Porqueres, guanyadora en categoria Preguerra

44è Ral·li Motos Històriques 6

Carlos Reboll, primer classificat en categoria Postguerra

 

44è Ral·li Motos Històriques 4

Una seixantena de pilots van prendre part en la competició

44è Ral·li Motos Històriques 2

Alguns dels participants van competir amb autèntiques joies de les dues rodes

44è Ral·li Motos Històriques 10

Els participants van fer una primera parada a Navarcles