Embamat instal·la plaques fotovoltàiques en un 20 per cent dels seus 15.000 metres de sostre

L’empresa terrassenca d’embalatge industrial, Embamat, instal•la en el sostre de la seva nau, una superfície de plaques fotovoltàiques de 124 KWp de potència que generaran 190.000 kWh l’any. D’aquesta manera només amb l’ocupació d’un 20 per cent del seu sostre es cobrirà el consum energètic diari de l’empresa. D’aquesta manera la companyia referma el seu compromís amb el medi ambient amb una actuació que equivaldria a la plantació de 2.500 arbres l’any.

L’empresa del polígon industrial de Can Petit porta més de 15 anys implantant diferents mesures com ara la certificació en gestió mediambiental ISO 14001 que va aconseguir l’any 2005. Segons el CEO d’Embamat, Esteve Amat, “El nostre objectiu és compartit per tots els membres de l’associació europea Packsynergy, que és aconseguir una petjada de carboni 0 al medi ambient. Per això hem inclòs aquest tipus d’accions com a part del pla estratègic de l’empresa. No entenem un futur sense respectar el medi ambient”.

Sobre les plaques fotovoltàiques, Amat afegeix que “ocupa un 20% de la superfície. És suficient per a cobrir el consum diari de la nostra empresa. Actualment, les plaques han evolucionat tant que la capacitat productiva es multiplica per gairebé tres, és a dir, que fa 5 anys hauríem precisat un 60% de la superfície de la nau per aconseguir la mateixa generació d’energia”. Aquesta inversió forma part del seu pla estratègic de transició ecològica. No sols aconseguiran reduir costos d’energia, sinó que a més reduiran la petjada de carboni en 60 tones de CO₂. El que equival a plantar 2.250 arbres a l’any.

Alguns dels avantatges d’instal•lar les plaques són que no generen emissions contaminants, són 100 per cent renovables i es redueixen els costos d’energia. Una inversió que a mig termini l’estalvi energètic és considerable i els costos de manteniment baixos. Altres projectes d’Embamat en aquest sentit són la instal•lació de punts de càrrega per a vehicles, inversió en maquinària més eficient, millorar els processos productius, incrementar l’ús de matèries primeres reciclables i reduir la generació de residus. També impulsa estudis per millorar el procés d’embalatge, de materials alternatius i reduir costos i emissions amb l’optimització logística.

Amb 85 anys de trajectòria, Embamat és un referent de l’embalatge industrial a Catalunya. Actualment té una cartera de més de 1500 clients de múltiples sectors, i compta amb més de 70 empleats dedicats a les diferents línies estratègiques en les seves instal•lacions, les quals ocupen 15.000 m² dedicats exclusivament a l’embalatge. Empresa líder en el servei global té tres principals línies de negoci: la fabricació i disseny d’embalatge industrial, la comercialització de productes i sistemes d’embalatge, i els serveis industrials que reforcen i optimitzen tot l’anterior.