#EmergènciaFeminista per l’augment d’assassinats i agressions sexuals masclistes

Terrassa s’ha tenyit de color lila aquest divendres al vespre per adherir-se a la iniciativa #EmergènciaFeminista, amb centenars de persones recorrent els carrers de la ciutat. L’objectiu és posar de manifest l’esfereïdora quantitat d’agressions sexuals grupals i assassinats masclistes que han tingut lloc a l’estat espanyol en els darrers mesos.

La campanya va sorgir des de la Plataforma Feminista d’Alacant que, aquest estiu, ha declarat l’estat d’emergència. I és que enguany ja són 42 les dones assassinades per les seves parelles o exparelles, 16 més que en el mateix període del 2018. A més, dos d’aquests feminicidis s’han produït a la nostra ciutat.

El nombre d’agressions sexuals grupals és també alarmant. Aquest 2019 ja són 55 els casos comptabilitzats, i l’any 2018 van ser 60. El més preocupant és l’augment en aquests darrers anys, ja que l’any 2017 es van denunciar 14 casos i l’any 2016, 18.

Davant aquesta situació, els col·lectius feministes del país no han volgut esperar al 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, per sortir al carrer. La iniciativa ha estat replicada a més de 150 ciutats de tot l’estat.