habitatge

En Comú Podem afirma que l’augment del parc d’habitatge protegit a Terrassa serà nul aquest mandat

La formació política Terrassa En Comú Podem denuncia que s’acabarà aquest mandat amb una ampliació nul·la del parc públic d’habitatges. El partit diu que «portem quatre anys sense polítiques públiques d’habitatge a la ciutat i ara ens trobem amb el ridícul absolut del Govern municipal amb la proposta del 30 per cent d’habitatge de protecció pública en les noves construccions i grans rehabilitacions de més d’una deteminada superfície de metres quadrats a la nostra ciutat». Segons En Comú Podem amb l’exigència d’aquest 30 per cent es distribueix l’habitatge per sota del preu del mercat a tots els barris, afavorint la cohesió urbana i la igualtat d’oportunitats.

Segons la formació estem davant un «fake» de l’habitatge social a Terrassa on s’acabarà el mandat amb ampliació zero del parc públic d’habitatges de lloguer. Sense cap promoció pública de l’Ajuntament i sense cap compra per tanteig i retracte, una mesura que hauria de ser una prioritat davant la situació d’emergència habitacional. Per En Comú Podem, aplicar el 30 per cent d’habitatge social a les noves construccions, ja aprovada l’abril del 2018, és una mesura imprescindible per ampliar el parc d’habitatges dedicat a polítiques socials, tal i com marca la Llei del Dret a l’Habitatge del 2007 que obliga a tenir un 15 per cent d’habitatge social pel 2027, mentre que a Terrassa no arribarà al 2 per cent.

La formació d’esquerres diu «assistir atònita» a una operació de maquillatge del Govern municipal que hauria d’haver portat al ple d’aquest mes l’aprovació inicial pel 30 per cent d’habitatges protegits i suspendre les llicències fins a l’aprovació definitiva. Pel partit polític això evidencia que Tot per Terrassa i Esquerra Republicana, després de 3 anys al Govern, no es posen d’acord en matèria d’habitatge social. Mentre ERC anuncia a bombo i plateret l’aprovació de la mesura del 30 per cent sense suspendre llicències, Jordi Ballart manté silenci i cedeix així a les pressions del lobbie immobiliari terrassenc. Des de Terrassa en Comú s’afirma que si no es fan passos decidits per augmentar el parc d’habitatges públics corresponsabilitzant al sector, no s’avançarà en aquest sentit. Per això defensen l’aprovació i aplicació urgent de la mesura del 30 per cent d’habitatges protegits seguint l’exemple de Barcelona i tal i com porten en el seu programa electoral per a les eleccions del 2023.