En Comú Podem inclouria Sant Pere Nord en un Pla de Barris per combatre la pobresa energètica

En Comú Podem es compromet a promoure una nova Llei de Barris a Catalunya. Ho ha anunciat la número 6 de la candidatura per Barcelona, Susana Segovia, a Sant Pere Nord, un dels barri de la ciutat que tindria tots els números de ser inclòs en la convocatòria.

A banda del treball de cohesió social i les millores urbanístiques del Plans de Barris, com ja es va fer al districte 2 i a La Maurina, En Comú Podem vol incidir també en la l’eficiència energètica d’un parc d’habitatges que en en alguns casos estan força degradats.

Els comuns calculen poder invertir en el nou Pla de Barris 1.500 milions d’euros i rebre finançament dels fons europeus. La ciutadania i les entitats dels barris implicats podrien particular en l’elaboració dels respectius projectes.

En Comú Podem també vol posar fi a l’emergència habitacional i proposa que la Generalitat es converteixi, a través de l’Incasol, en el principal promotor d’habitatge públic de Catalunya. Consideren que el govern català porta deu anys d’inactivitat i hi posen xifres. Mentre que a Europa de mitjana un quinze per cent del parc d’habitatge és protecció oficial a Catalunya aquest percentatge, diuen, es de només l’1,5 per cent. En aquest sentit els comuns es comprometen a incrementar les promocions d’habitatge públic especialment al Vallès Occidental on hi ha molta demanda.

El terrassenc Miquel Farrés forma part de la candidatura d’En comú Podem, al número 17.