consell entitats

En dos mesos el Servei de suport emocional del Consell Comarcal atén més de 3.000 persones

Entre el 30 de març i l’1 de juny, el Servei d’informació i suport emocional del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha atès 3.322 persones, tant des de la línea oberta gratuïta com en les trucades de seguiment a persones vulnerables. El 88 per cent de les atencions realitzades han estat per acompanyament emocional i entre aquesta necessitat s’ha detectat un acompanyament especial en els procesos de dol sense comiat. Des del servei també s’ha fet un acompanyament a 656 persones que viuen soles, a les quals s’ha fet un seguiment durant tot aquest període.

Les persones que truquen al Servei expressen estats físics, anímics i situacions d’angoixa, tristesa o incapacitat de gestió emocional a casa, amb expressions d’insomni o d’ansietat. En col•laboració amb els ajuntaments, també es fa un seguiment a persones grans que es troben en una situación vulnerable. També segueixen en actiu els Grups d’Ajuda Mútua (GAM) al dol sense comiat amb l’objectiu de compartir l’experiència d’una pèrdua sense oportunitat d’un últim adéu. Aquests grups busquen millorar l’estat emocional del qui ho pateix, compartint, donant i rebent suport del propi grup i socialitzant les experiències des d’una perspectiva de salut comunitària.

Els GAM estan diriguits a qualsevol persona o grup familiar de la comarca que pateixi una situación de dol, davant la pèrdua de persones pròximes sense haver tingut la possibilitat d’un comiat, i necessiti ajut per superar la pèrdua. Aquest Servei format per un equip de professionals que dinamitzen els grups es fa de forma telemática, és gratuït i hi pot participar qui ho necessiti a través del telèfon 900 29 35 34 o bé al correu electrònic ccvoc.benestar@ccvoc.cat. El Servei d’informació i suport emocional del Consell Comarcal continua actiu i funciona cada dia de 9 del matí a 9 del vespre, 7 dies a la semana.