En marxa el procés participatiu per recollir les aportacions de la ciutadania al PAM 2018

L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa el procés participatiu per recollir les aportacions de la ciutadania al Pla d’Acció Municipal de 2018. El document ha de constituir el full de ruta del govern municipal per l’any vinent.

El procés, que es porta a terme per segon any, consta de diverses fases. La primera, fins el 30 de juny, es dedicarà a la recollida de propostes. Es podran presentar a través de la plataforma participa.terrassa.cat i també presencialment a les Oficines d’Atenció Ciutadana. Una comissió tècnica descartarà les que no siguin factibles. Aquesta fase inclourà diverses accions adreçades a facilitar la participació de la ciutadania, amb sessions informatives i espais de creació.

Al juliol, en la fase de validació, la Junta de Govern Local determinarà quines propostes passaran a la fase de recollida de suports.

A la tercera fase, al setembre, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Terrassa podran donar suport a un màxim de tres propostes diferents. Ho podran fer Internet o de forma presencial.

Finalment, a l’octubre, les iniciatives que hagin aconseguit més suports s’incorporaran al Pla d’Acció Municipal de 2018.

El Pla de Mandat 2015-2019 recull que les prioritats polítiques i els objectius que s’hi descriuen es desenvolupin a partir de diferents PAM, que s’han d’aprovar anualment acompanyant el corresponent pressupost de l’Ajuntament.