En marxa la 5a edició dels casals municipals d’hivern amb la participació de 500 infants i joves

Aquests són els alguns dels 70 infants i joves que passaran aquestes vacances escolars de Nadal al casal cívic de Montserrat, Torre-sana i Vilardell amb els 8 monitors i una coordinadora de l’Esplai Tremola.

Aquest dimecres és el primer dia d’activitats i s’acabaran el 5 de gener.
Ells formen part dels prop de 500 nens i nenes i joves que participen en aquests casals organitzats per l’Ajuntament en col•laboració amb vuit entitats de lleure de la ciutat.

S’adrecen a infants i adolescents, d’entre 3 i 17 anys, i es desenvolupen entre les 9 del matí i les 3 de la tarda, amb esmorzar i dinar inclosos.

La majoria dels usuaris (al voltant de 450) hi arriben derivats pels serveis socials. Són infants i joves que es troben en situació de vulnerabilitat i que ja disposen de beques durant la seva escolarització perquè no tenen garantida la cobertura de les necessitats bàsiques alimentàries i educatives durant les vacances d’hivern. La resta de places s’ofereixen a la ciutadania.

L’Ajuntament va posar en marxa aquests casals d’hivern al 2013 i, des de llavors, ha anat implementant millores per consolidar el projecte. Aquest any, el consistori hi ha invertit 65.000 euros.