En quinze dies el nombre de positius acumulats creix un 25 per cent i es triplica l’índex de rebrot

Més que salut les vacances de Nadal han portat més contagis a Terrassa i arreu del país. Des del 20 de desembre s’han contagiat 7.046 terrassencs, una xifra mai vista des que va arribar la pandèmia. Un de cada cinc del total d’infectats en aquests dos anys ha agafat el coronavirus les dues darreres setmanes.

Això fa que només en aquests catorze dies l’índex de rebrot s’hagi multiplicat per 3,5 i gairebé per dos respecte la setmana passada. L’any comença amb un índex de 4.337 davant del 2.500 del 27 de desembre i del 1.244 del dia 20. En aquestes dues setmanes han mort a Terrassa 9 persones de Covid.19. Al Vallès Occidental el nombre de persones infectades en aquest període supera les 30.000.

La darrera setmana de l’any també ha dut un increment en les hospitalitzacions. De les 83 persones ingressades el 27 de desembre s’ha passat a les 134 d’aquest dilluns. Gairebé tot l’augment és en els pacients a planta, que pràcticament s’han doblat. Hi ha 17 pacients a la UCI, tres més que dilluns passat.

Mentrestant segueix creixent el nombre de persones que han rebut la tercera dosi de la vacuna. En una setmana se n’han posat més de 4.000 i la xifra amb la dosi de reforç ja supera les 50.000 persones a la ciutat.