Portada Conte St. Jordi Mútuaterrassa 2022 En Víctor I La Consola

‘En Víctor i la consola’, el conte guanyador de Sant Jordi editat per Mútua Terrassa

El relat guanyador de la cinquena edició del concurs de Sant Jordi promogut per Mútua Terrassa està escrit per Ana Jorge Castillo, infermera de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’entitat Mútua Terrassa. Les il·lustracions del conte són de Carme Sala Villaplana. L’objectiu és fomentar la correcta utilització dels aparells electrònics entre els infants.

La història d’En Víctor i la consola és la història sobre l’ús abusiu dels dispositius tecnològics com poden ser les consoles. Tot i això, es pot extrapolar a l’ordinador o al telèfon mòbil, entre d’altres. Aquest fenomen cada vegada és més comú entre els nens i les nenes i requereix una tasca educativa i social important per fer-ne un ús responsable.

Portada Conte St. Jordi Mútuaterrassa 2022 En Víctor I La Consola

Portada Conte St. Jordi Mútua Terrassa 2022 / Font: Mútua Terrassa

En Víctor és un noi de vuit anys que està enganxat a aquest aparell. L’addicció comença a provocar efectes negatius en el dia a dia de l’infant com l’aïllament dels amics i la família. Un dia, perd el carregador i gaudeix d’una tarda de jocs amb la família. Després d’aquest fet, pren consciència sobre la importància de fer-ne un ús responsable i acotar les estones destinades als dispositius tecnològics.

L’edició d’enguany forma part de la col·lecció de contes que des de l’any 2010 edita l’entitat sanitària per Sant Jordi. A partir del 23 d’abril es podrà descarregar gratuïtament des de la pàgina web de Mútua Terrassa com una eina didàctica per a les famílies dels pacients pediàtrics, professionals de la salut, educadors i la societat en general.