La Unesco reconeix la solidesa de la candidatura de la Seu d’Ègara a Patrimoni de la Humanitat

L’ambaixador delegat permanent d’Espanya a la Unesco, Andrés Perelló, ha visitat aquest dijous al migdia l’Ajuntament (breument) i després la Seu d’Ègara. L’alcalde, Alfredo Vega, i el bisbe, Josep Àngel Saiz Meneses, entre altres persones, l’han acompanyat al llarg de tot el recorregut pel Conjunt Monumental, únic en el panorama de la història de l’art cristià alt medieval occidental. Les pintures murals del segle VI dels absis de Santa Maria i de Sant Miquel i el retaule petri de Sant Pere, són els elements que el fan singular.

La visita institucional s’ha qualificat com un pas més en la llarga carrera de fons per aconseguir que la Seu d’Ègara sigui reconeguda com a Patrimoni Mundial de la Unesco. Tot i que Perelló ha reconegut la solidesa de la candidatura encara faltarien entre 2 i 4 anys per arribar a la data clau perquè les condicions s’han endurit.

El procés es va iniciar al 2015, amb la constitució d’una comissió de treball i la presentació oficial de la candidatura en un acte multitudinari obert a tota la ciutadania. Un any després, la Generalitat va trametre al Ministeri la proposta per ser inscrita a la llista indicativa del Patrimoni Mundial de la Unesco. Aquest pas previ imprescindible, es va fer el passat mes d’octubre.