Encès debat al ple sobre el paper de l’Ajuntament en la Fundació Sant Llàtzer i el CST

Els treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa han portat les seves reivindicacions al ple de juliol. Les seves peticions, recollides en una proposta de resolució presentada per Terrassa en Comú i la CUP, han estat aprovades parcialment. Dels cinc punts de la proposta només s’han aprovat tres. Els altres dos s’han posposat per al ple de setembre.

El ple ha donat llum verda a que l’Ajuntament demani al Cat Salut que compleixi amb tots els seus compromisos per contractar nou personal que s’ha jubilat i no ha estat substituït. Segons ha informat la plantilla del CST, ja s’han començat a incorporar nous professionals però volen que la Generalitat ho continuï fent en un futur. També s’ha aprovat sol·licitar a tots els CAP de la ciutat quina és la seva situació actual i quines són les demandes no ateses per poder traslladar-les al Servei Català de la Salut.

On el debat s’ha encallat ha estat en la petició de demanar a l’Ajuntament que la Fundació Sant Llàtzer cobri al consorci pel lloguer de l’espai la mateixa xifra que paga d’hipoteca.

La regidora de Salut, Maruja Rambla, ha afirmat que l’equip de govern sí es preocupa pel tema de la sanitat a la ciutat i ha aclarit que el ple no pot prendre decisions que ha de prendre el patronat de la Fundació Sant Llàtzer.

L’equip de govern ha demanat debatre aquest punt sobre el lloguer al proper ple, al setembre. A l’igual que un nou cinquè incorporat en el darrer moment, demanant a l’Ajuntament que compleixi els seus compromisos respecte a 800.000 euros que contempla el Pla d’Empresa en l’àrea de dependències del CST, aprovat el novembre de l’any passat. Xifra i compromís que Alfredo Vega, tinent d’alcalde d’Hisenda, ha afirmat desconèixer.

El govern desmenteix Lleonart

Hores després del ple el govern municipal ha enviat un comunicat en el que desementeix que l’Ajuntament hagi adquirit un compromís de 800.000 euros en el Pla d’Empresa, tal i com va dir en representació de Metges de Catalunya del CST, Xavi Lleonart. El comunicat qualifica les paraules de Lleonarts de “mala interpretació”: “A la pàgina 15 d’aquest Pla, on hi ha plasmades les mesures a mig termini, es recull que l’àrea de dependències, una activitat deficitària però social i de ciutat, requereix a mig termini d’un estalvi de 800.000 euros. Aquesta xifra, per tant, és una quantificació econòmica de l’estalvi necessari, i en cap cas va acompanyada de cap compromís de l’Ajuntament.”

El govern municipal, al mateix temps, es queixa que “l’afirmació del facultatiu, tot i que no estava inicialment recollida en la proposta de resolució presentada per TEC i CUP en relació a la problemàtica dels treballadors i de les treballadores del CST, va ser utilitzada pels dos grups municipals per desqualificar el Govern municipal.”

Per últim el govern deixa clar que no rep “ni un sol euro del que paga el CST en concepte de lloguer per l’Hospital Sant Llàtzer.”