Endesa duplicarà la capacitat de transport de part de la xarxa elèctrica de Terrassa per reforçar el servei

Endesa ha començat aquest dilluns els treballs per duplicar la capacitat de transport d’energia de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió de Terrassa amb l’objectiu de reforçar la qualitat del subministrament a més de 2.500 clients. L’actuació, que suposarà una inversió de més de 90.000 euros, possibilitarà reforçar les infraestructures a la ciutat.

Incrementant la tensió del cablejat d’11 kV a 25 kV a tres centres de transformació permetrà que, per la mateixa línia, passi més del doble d’energia que abans. Això possibilita no només esponjar les càrregues, sinó que permet atendre eventuals puntes de consum, assegurar el creixement vegetatiu de la ciutat i donar resposta a futurs nous subministraments. L’actuació també permetrà incrementar la fiabilitat entre dues de les infraestructures elèctriques més importants de la ciutat com són la subestació ‘Can Barba’ i el centre de maniobres ‘Societat’.

Els treballs permetran deixar fora de servei més de 2,5 quilòmetres de cablejat soterrat de la ciutat que havia arribat al final de la seva vida útil. Així, també s’ha realitzat una nova canalització de 140 metres de cablejat de mitjana tensió i 150 metres de baixa tensió per tal de desballestar un centre de transformació ubicat a l’interior de l’antiga estació de Ferrocarrils de la Generalitat Catalana a la Rambla d’Ègara. Així, el nou cablejat que s’instal·larà (d’alumini, i d’una secció major a l’anterior) augmentarà la capacitat de transport de la línia preparant-la per ampliar el seu servei en un futur. A més, aquest cablejat compta amb aïllament termoplàstic, fet que permet dotar la xarxa de major resistència davant d’agents externs.

En concret, els treballs es realitzaran als carrers Unió, Parres, Arquímedes, Antoninus Pius, Pi i Margall, Blasco de Garay i a la Rambla d’Ègara.